Boende

Hyr en egen herrgård! På en halvö i sjön Ämten ligger Ämtöholms Herrgård med 750 kvadratmeter boyta och en fantastisk sjöutsikt. I Ämten disponerar gästerna 80 hektar fiskevatten med ensamrätt. Inom några mil ligger Åsunden, Björken och flera andra fiskrika sjöar. Det går att hitta nya fiskevatten och upplevelser varje dag.

Ämtöholm drivs som aktivt lantbruk med betesdjur och öppna marker. Hela herrgårdsbyggnaden med 14 rum disponeras av Ämtöholms fiskegäster. Den som har riktig tur kanske får syn på ”storsjöodjuret” i Ämten, en stor mal på över två meter, som då och då avslöjar sin existens när man minst anar det.

I herrgården finns 14 rum, varav sex stora sovrum, ett konferensrum och tre trivselrum. Herrgården har två moderna badrum med tvättmaskin och torkmöjligheter. Modernt kök med matrum finns för självhushåll. Vid stranden finns bastu.

Herrgården är allergi- och handikappanpassad. Såväl frukost och lunch som middag kan ordnas efter beställning.

Livsmedelsbutik finns fem minuters bilväg från Ämtöholm i Överums samhälle. Till Västervik med läkare, bank och annan service tar bilresan 30 minuter.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats. Genom att fortsätta godkänner du detta.